luni, 30 ianuarie 2012

Sfaturile nutriţioniştilor pentru 2012

Tendintele alimentare ale noului an, detaliate de http://www.coolinaria.ro, sunt orientate in mod deosebit catre o alimentatia bazata pe produse proaspete, obtinute pe cat posibil in mod organic, inclusiv produsele de origine animala trebuind sa fie procurate de la ferme care respecta toate cerintele moderne de crestere a animalelor. Asemenea alimente sunt nu doar mai bogate in nutrimente, dar si mai sarace in substante nocive pentru organismul uman si de aceea se impun din start ca fiind foarte utile pentru o dieta echilibrata a anilor 2012.
Pentru anul acesta este absolut obligatoriu sa eliminam grasimile saturate, zaharul in exces si sarea in cantitati mari de la dieta noastra pentru a ne bucura astfel de o tensiune arteriala mai buna, pentru a preveni diabetul, dar si pentru a ne simti mult mai bine din toate punctele de vedere.
Dietele stiintifice de slabit vor cuceri tot mai multi adepti in viitorul apropiat. Legumele, fructele si cerealele sunt, asa cum stie multa lume, produse alimentare sanatoase si calduros recomandate pentru orice tip de dieta, iar 2012 va cunoaste o adevarata explozie pe piata de profil, tot mai multi producatori urmand sa ne intampine cu oferte dintre cele mai tentante, menite sa atraga noi cumparatori si sa dea astfel tonul unui alt stil alimentar, preponderent vegetarian.
Varietatea si diversitatea in plan alimentar sunt in continuare incurajate de catre nutritionisti, cu totii fiind bine sa incercam preparate noi si sanatoase sau sa deprindem noi metode de gatit, dar pentru aceasta vom avea nevoie si de informatie de prima mana care sa ne permita sa introducem la dieta noastra doar produse alimentare de care are nevoie organismul nostru si nu produse care se bucura de multa reclama, dar care in realitate sunt nocive pentru noi.
In 2012, controlul strict al caloriilor la mesele zilnice nu va mai fi necesar daca se vor introduce in meniuri mai ales produsele vegetale des recomandate de catre medici si acelea dintre produsele animale pe care acestia le considera de asemenea utile pentru o dieta echilibrata. Prin consumarea unor astfel de alimente, cresterile in greutate nu mai reprezinta un risc decat daca se maresc portiile la masa sau, eventual, se face exces cu grasimile si zaharul in alimentatie.
Cumulat cu o dieta sanatoasa, anul acesta avem nevoie si de mai mult exercitiu fizic. Hidratarea inainte si dupa sedintele de miscare este obligatorie, iar un aport moderat de proteine la fiecare masa va ajuta mult si la refacerea optima a organismului dupa efort.
Foarte important pentru viitorul nostru in plan alimentar va fi sa ne consultam mult mai des medicul de familie si, de ce nu, un nutritionist certificat, cu privire la planul alimentar cel mai indicat pentru conditia noastra de sanatate.
Nu in ultimul rand, informarea corecta cu privire la cele mai sanatoase metode de gatit si cele mai bune ingrediente si produse alimentare de pe piata cad direct in grija noastra, noi fiind principalii responsabili pentru modul in care alegem sa ne alimentam zi de zi.